Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ


 

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενες  δημοσιεύσεις μου δεν υπάρχει για τον άνθρωπο άλυτο πρόβλημα πλην ενός, του αγνώστου.

Σήμερα όλοι συμφωνούν ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όλοι επικαλούνται, έχει πλείστα όσα ελαττώματα που συγκλονίζουν συθέμελα ακόμη και την έννοια της λέξης. Προ αυτής της καταστάσεως η άποψη μου είναι απλή και εφαρμόζεται εύκολα με μία προϋπόθεση να υπάρχει η πολιτική βούληση και η ιδέα μου γεννήθηκε από τον αναγνωρισμένο θεσμό των ενόρκων στην απονομή της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα κάθε κράτος, χώρα, πολιτεία θα διαιρεθεί σε περιφέρειες κάθε περιφέρεια θα καταρτίζει κάθε χρόνο κατάλογο ανθρώπων που σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου έχουν μία κοινωνική καταξίωση δηλαδή έχουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη μόρφωση είναι εργαζόμενοι ή επαγγελματίες, δεν διώκονται για ατιμωτικά αδικήματα και πιθανό και άλλα προσόντα. Ελάχιστες ημέρες ή ώρες προ της εκλογής θα διενεργείται κλήρωση στους καταλόγους σε κάθε περιφέρεια και από την κληρωτίδα θα βγαίνει ένας σχετικά μικρός αριθμός εκλεκτόρων οι οποίοι υποχρεωτικά θα προσέρχονται στις κάλπες και θα συμμετέχουν στην εκλογή του άρχοντος για ορισμένο χρονικό διάστημα. Εάν τηρηθεί αυτή η διαδικασία θα ελαχιστοποιηθούν οι εμφανιζόμενες ατέλειες του δημοκρατικού πολιτεύματος και οι ανθρώπινες κοινωνίες θα έχουν καλυτέρα τύχη. Με αυτή την μέθοδο θα υπάρξουν αθροιστικά τα κατωτέρω αναφερόμενα πλεονεκτήματα

1.Θα βελτιωθεί η κρίση των ψηφοφόρων λόγω της ποιότητος εκλεκτόρων. 
2. Θα εξαφανισθεί ή θα ελαχιστοποιηθεί η πελατειακή σχέση  μεταξύ πολιτικών κομμάτων και πολιτών διότι τα πρώτα θα αγνοούν την ύπαρξη των δευτέρων.

3.Θα διακοπή η σχέση μεταξύ των πολιτικών και συνδικαλιστών δεδομένου ότι λόγω του συστήματος δεν θα είναι δυνατή η αλληλοεξυπηρέτηση.

4.Θα εκμηδενιστεί το γνωστό ΄΄ ρουσφέτι ΄΄ και οι αθρόες υποσχέσεις των πολιτικών προς του ψηφοφόρους.

5.Θα ελαχιστοποιηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή λόγω της συνεχούς εναλλαγής των εκλεκτόρων και

6.Θα βελτιωθεί η δομή και το έργο των πολιτικών κομμάτων διότι δεν θα απευθύνονται ταξικά αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Μία ενδελεχής έρευνα της προτάσεως μου θα αποκαλύψει και πληθώρα άλλων πλεονεκτημάτων από την αλλαγή του τρόπου της επιλογής των αρχόντων. Με την τοποθέτηση , δεν κομίζω γλαύκας, όλα είναι  πασίγνωστα αλλά το αμφίβολου ποιότητος καταστημένο για ίδιον συμφέρον αρνείται την εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου