Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΗ


 Υπάρχουν σήμερα οι νέο-ψευδό-κουλτουριάρηδες, υπαρξιακοί, ανέντακτοι, ψυχίατροι, άνθρωποι μειωμένης πνευματικής ικανότητος αλλά και υψηλά ιστάμενοι πολιτικά πρόσωπα που διακωμωδούν τις θρησκείες των ανθρώπων και οι τελευταίοι (οι πολιτικοί) δείχνουν και δημόσια την άρνηση τους. Έχω την εντύπωση ότι οι πιο πάνω κατηγορίες των « ανθρώπων » από ανοησία ή από λανθάνουσα μαλακία έχουν « μπλέξει τα μπούτια τους» γιατί μπερδεύουν την έννοια της λέξης ανεξιθρησκία, που σημαίνει την ελευθέρα πίστη σε κάποιο θεό και την λέξης αθρησκία ή αθεΐα που σημαίνει την έλλειψη πίστης σε οποιοδήποτε θεό.
Πηγαίνω στην εκκλησία για κοινωνικούς λόγους (βαπτίσεις, γάμους, κηδείες ) αλλά εκτιμώ όλους τους πιστούς και σέβομαι τους παπάδες με το όσα ελαττώματα τους διότι :
1.Οι θρησκείες καλύπτουν το μέγιστο ποσοστό των ανθρώπων στο πλανήτη
2. Η πίστη αποτελεί τη ειδοποιό διαφορά του ανθρώπου από το ζώο και αν λείψει ή αμφισβητηθεί τότε θα μετατραπούν οι κοινωνίες των ανθρώπων σε αγέλες ζώων.
3.Στήν άβυσσο ή το χάος της ανθρώπινης ψυχής η θρησκεία, έστω και προσωρινά, δίνει μία εξήγηση. Εάν εξέλειπε, όλοι οι γέροντες αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι θα οδηγούντο έρμαια στη ζωή μόνο από τα ένστικτα τους
4. Οι λέξεις αμαρτία, που σημαίνει παράβαση των ανθρωπίνων νόμων, και ηθική, που σημαίνει συμμόρφωση στην ανθρώπινη δεοντολογία, εξαφανίζονται από το λεξιλόγιο διότι τα ζώα δεν έχουν αισθήματα αλλά μόνο ένστικτα.
Εγχώρια παραδείγματα : Ο παπά-Χριστόδουλος συγκέντρωσε 3.000.000 λαού στο Σύνταγμα για την πλάκα των ταυτοτήτων και η ΑγιαΒαρβάρα δημιούργησε ουρά χιλιομέτρων από πιστούς να προσκυνήσουν τα κόκαλά της
Παροιμία : Ο σοφός λαός προς απόδειξη αναφέρει « αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τον Θεό του ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου